Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ





Υλικά

1 κοτόπουλο
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
15 ελιές, χωρίς κουκούτσι
100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
½ φλιτζάνι λάδι
γαρίφαλο τριμμένο
½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι παξιμάδι, τριμμένο
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κοτόπουλο, το στραγγίζετε, το αλείφετε με χυμό λεμονιού και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε σε ένα μπολ τις ελιές κομμένες στη μέση, τη ρίγανη, το σκόρδο, το γαρίφαλο, τη κανέλα, αλάτι και πιπέρι, το παξιμάδι, το τυρί σε μικρά κομματάκια, ρίχνετε δύο κουταλιές χυμό λεμονιού, μια κουταλιά λάδι και τα ανακατεύετε. Αλείφετε το κοτόπουλο με λάδι μάσα-έξω και το γεμίζετε. Κλείνετε τη κοιλιά με οδοντογλυφίδες και το βάζετε στη γάστρα.
Ρίχνετε το υπόλοιπο χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι, μισό φλιτζάνι νερό, το σκεπάζετε και το ψήνετε στους 160 βαθμούς για 1 ½ ώρα. Ξεσκεπάζετε το φαγητό, αφήνετε να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και το βγάζετε. Το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε σε πιατέλα με τη σάλτσα που έχει μείνει στο σκεύος.

ΜΑΡΙΝΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ - ΛΑΚΥΘΡΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου