Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ



Υλικά

1 κιλό κιμά ( ½ μοσχαρίσιο και ½ χοιρινό)
2 κρεμμύδια, τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
2 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

για τη γέμιση
4-5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι τυρί φιλαδέλφεια
1 κομμάτι γραβιέρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια εκτός από το τυρί και τα ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε καλά βρέχοντας συχνά τις παλάμες μας με νερό για να γίνει ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα. Αν θέλουμε ζυμώνουμε το μείγμα, βρέχοντας τα χέρια μας με μπύρα ή σόδα, αντί νερό. Έτσι, τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο αφράτα. Σκεπάζουμε το μπολ με το μείγμα με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά τις γέμισης. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το μείγμα του κιμά και το ανοίγουμε να γίνει αρκετά λεπτό και βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση. Παίρνω άλλο ένα κομμάτι από τον κιμά και το πλάθουμε και αυτό λεπτό να σκεπάσει το πρώτο. Ενώνουμε καλά τις άκρες πλάθοντας με τα χέρια ώστε να μην ανοίξουν και χυθεί η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψήσιματος.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια κατά προτίμηση σε τηγάνι γκριλ αντικολλητικό η γκριλιέρα για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Μπορούμε να ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου