Υλικά
½
κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3
κουτ. σούπας ρύζι γλασσέ
1
αυγό
1
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2
κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
2
κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
4
φλιτζάνια ζωμό βοδινού
2
καρότα
2
κρεμμύδια
3-4
κλωνάρια σέλινο
3
κουτ. σούπας αλεύρι
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
3
αυγά
χυμό
από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ρύζι, το ένα αυγό, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, τον
άνηθο, αλάτι και πιπέρι και τα ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε
το ζωμό βοδινού σε μια βαθιά κατσαρόλα να βράσει και προσθέτουμε τα καρότα, το σέλινο,
τα κρεμμύδια.
Πλάθουμε
τον κιμά σε στρογγυλά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα προσθέτουμε ένα -ένα με
στο ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά περίπου.
Στη
συνέχεια χωρίζουμε από τα αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια και κτυπάμε μέχρι
να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και λίγο-λίγο
ζεστό ζωμό από τα γιουβαρλάκια χτυπώντας συνέχεια.
Αδειάζουμε
το μείγμα στην κατσαρόλα, που έχουμε αποσύρει από τη φωτιά και σερβίρουμε τα
γιουρβαλάκια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου