Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΕ ΜΠΥΡΑ




Υλικά

1 κοτόπουλο  (1 ½ κιλό)
1 κιλό πατάτες μικρές, κομμένες στη μέση
1 κρεμμύδι, λιωμμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½  φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτάκι μπύρα
1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το πελτέ, το λιωμένο σκόρδο και κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Με αυτό το μείγμα, αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλο και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα σφουγγάρι η ένα βουρτσάκι για να φύγει το χώμα, τις κόβουμε στη μέση τις βάζουμε σε μια λεκάνη, τις αλατοπιπερώνουμε, τις πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού τις ανακατεύουμε και στη συνέχεια τις απλώνουμε γύρω από τα κομμάτια κοτόπουλου.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη σάλτσα του μπολ και τη μπύρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ½ ώρα σκεπασμένο το φαγητό με αλουμινόχαρτο και για άλλα 15 λεπτά χωρίς, για να πάρει χρώμα.
Αν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε στο φαγητό λίγη μπύρα ακόμη.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου