Υλικά
2
½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1
κουτ. γλυκού baking powder
½
πακέτο βούτυρο
2
φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2
φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1
φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε
ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το πιπέρι, το αλάτι και το baking powder. Κόβουμε
το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε
καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τη
κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε
τη κρέμα γάλακτος στο μείγμα και ανακατεύουμε με τα χέρια σας μέχρι να δέσουν
όλα τα υλικά.
Σε
μια αλευρωμένη επιφάνεια, απλώνουμε τη ζύμη σε τετράγωνο σχήμα και την κόβουμε
με ένα ποτηράκι σε παχιά, στρογγυλά μπισκοτάκια. Τα βάζουμε στο ταψί του
φούρνου που έχουμε από πριν καλύψει με μια λαδόκολλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-16 λεπτά περίπου ή μέχρι να
πάρουν χρώμα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου