Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




Υλικά
   
600 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια βούτυρο
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κουτ. γλυκού αλάτι
30 γραμμάρια νωπή μαγιά
μερέντα
ξηρούς καρπούς τριμμένους (προαιρετικά)
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση

Σε λίγο χλιαρό νερό λιώνουμε την μαγιά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι, τα ανακατεύουμε να γίνουν χυλός και αφήνουμε το μείγμα για μια ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε την μαγιά, το αλάτι, το βούτυρο λιωμένο, το μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται, ώστε να πάρουμε μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 2-2 ½  ώρες να ξεκουραστεί.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκ. περίπου και το κόβουμε σε τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα κρουασάν.
Βάζουμε την γέμιση (μερέντα με ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας), πιάνουμε τις δύο άκρες του τριγώνου, τις τυλίγουμε σε ρολό, τα αλείφουμε με το κρόκο αυγού και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου