Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ




Υλικά

½ κιλό κιμά κοτόπουλου
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι φρυγανιά
1 αυγό
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι 

για τη σάλτσα ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
4-5 ντομάτες, ξεφλουδισμένες στο τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 ξυλάκι κανέλας
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το μαιντανό, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, το κύμινο και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει το μείγμα μας αφράτο. Αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας καλά και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, το κρασί, τα μπαχαρικά, και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά.
Πλάθουμε τους κεφτέδες στρογγυλούς, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο  και μόλις πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα στο εξωτερικό τους - δεν τους τηγανίζουμε πολύ. Τους απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Ρίχνουμε τους κεφτέδες στη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και τους αφήνουμε να μαγειρευτούν για 8-10 λεπτά.
Συνοδεύουμε το φαγητό ζεστό με κους κους, ρύζι, πουρέ ή ότι άλλο μας αρέσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου