Υλικά
1 ½ κιλό μικρές πατάτες
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
12 φέτες μπέικον,
ψιλοκομμένες
1 κουτάκι μπύρα
4 κουτ. σούπας βούτυρο
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
αλάτι
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια,
ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά,
χωρίς να αφαιρέσουμε τη φλούδα, και τις κόβουμε στη μέση.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε
τις πατάτες.
Απλώνουμε το ψιλοκομμένο
μπέικον και τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια πάνω από τις πατάτες.
Ρίχνουμε την μπύρα και
πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο αλάτι και το
βούτυρο λιωμένο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 55-60 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες και
να ψηθούν καλά.
Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο
φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου