Υλικά
1 κιλό φρέσκιες σουπιές με το
μελάνι τους
½ κιλό σπαγγέτι Νο 6
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε με προσοχή τις
σουπιές, βγάζουμε τα σακουλάκια με το μελάνι τους σε ένα μπολ, τις πλένουμε
καλά και τις κόβουμε σε κομμάτια. Αν έχουν χοντρές πέτσες τις αφαιρούμε και
αυτές.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το
ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τις σουπιές
και τις σοτάρουμε και αυτές. Σβήνουμε με το κρασί.
για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το μελάνι από τις
σουπιές το οποίο έχουμε διαλύσει σε ½ λίτρο νερό περίπου, το πιπέρι και
ελάχιστο αλάτι και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με τη
σάλτσα τους.
Βράζουμε τα μακαρόνια για 6-7
λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα
με τις σουπιές και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με μπόλικο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω.
Μπορούμε να βράσουμε τα
μακαρόνια στην ίδια κατσαρόλα με τιε σουπιές αφού συμπληρώσουμε με λίγο νερό
ακόμη.
Δεν θα πρέπει οι σουπιές να
είναι κατεψυγμένες, γιατί τότε το μελάνι τους έχει χρώμα προς το γκρίζο και το
φαγητό μας δεν θα πάρει χρώμα μαύρο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου