Υλικά
1 κιλό κουμ κουάτ
800 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια μέλι
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
1 ξυλάκι κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα κουμ κουάτ σε
αρκετό νερό για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία
για 4-5 φορές προκειμένου να φύγει η πικρίλα που έχουν τα κουμ κουάτ και στη
συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα
κουκούτσια.
Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο
μπλέντερ ή αν θέλουμε τη μαρμελάδα μας με χοντρά κομμάτια τα ψιλοκόβουμε με ένα
μαχαίρι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 3
φλιτζάνια νερό, τη ζάχαρη με το μέλι και τα βράζουμε για 7-8 λεπτά και στη
συνέχεια προσθέτουμε τον πολτό του κουμ κουάτ, την αρμπαρόριζα, τη κανέλα και
το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε την
αρμπαρόριζα και την κανέλα και την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου