Υλικά
1 γιαούρτι (250 γραμμάρια)
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 αυγά
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
πάουντερ
2 βανίλιες σε σκόνη
ξύσμα από ένα λεμόνι
½ κουτ. γλυκού κανέλα
1 φλιτζάνι καρύδια, τριμμένα
1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
βούτυρο και αλεύρι για τη
φόρμα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το
γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα και τα
ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σιγά-σιγά το αλεύρι
ανακατεύοντας κοφτά με το σύρμα καλά για να μη μας σβολιάσει η ζύμη.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο τις σταφίδες και τα καρύδια και συνεχίζουμε το
ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μία
φόρμα του κέικ (22-24 διαμέτρου) η σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχουμε βουτυρώσει
και αλευρώσει και με μια σπάτουλα απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο το
βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με
ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου