Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ




Υλικά

2 κουτ. γλυκού τζίντζερ (ginger), αλλιώς πιπερόριζα
10 φλιτζάνια ζάχαρη
10 φλιτζάνια νερό
10 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση και να λιώσει η ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το τζίντζερ.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο το σιρόπι, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε για καμιά ώρα να κρυώσει τελείως.
Σουρώνουμε, τοποθετούμε το χυμό σε μπουκάλια και τον διατηρούμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με ροδέλες λεμονιού, μέντα ή δυόσμο και μπόλικα παγάκια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου