Υλικά
1
1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαρμυρισμένο, σε μερίδες
½
κιλό κρεμμύδια, σε ροδέλες
1
πράσο, σε ροδέλες
2
ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
4-5
πατάτες, κυδωνάτες
χυμό
από 2 λεμόνια
½
φλιτζάνι ελαιόλαδο
ρίγανη
πιπέρι
Εκτέλεση
Ξαρμυρίζουμε
από την προηγούμενη τον μπακαλιάρο αφού τον έχουμε κόψει σε κομμάτια και τον έχουμε βάλει σε λεκάνη με
νερό, το οποίο θα πρέπει να το έχουμε
αλλάξει 3-4 φορές. Μετά αφαιρούμε τα πτερύγια και το δέρμα και τον ξεπλένουμε.
Σε
ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο μέχρι
να μαλακώσουν.
Σε
ένα πυρέξ ελαφρώς λαδωμένο, στρώνουμε τις πατάτες, και έπειτα, στρώνουμε τα κομμάτια
του μπακαλιάρου και από πάνω, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, με το ελαιόλαδό τους και τις ντομάτες.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη
ρίγανη, μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος ρίχνουμε και ένα ποτήρι νερό.
Σκεπάζουμε
με αλουμινόχαρτο το πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος του ψησίματος,
αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να πάρει χρώμα το φαγητό.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου