Υλικά
6-7 αχλάδια, στο τρίφτη
200 γραμμάρια ροκφόρ, λιωμένο
1 φλιτζάνι καρύδια,
ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
1φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας μέλι, λιωμένο
για τη ζύμη
200 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια βούτυρο
25 γραμμάρια νερό
1 κρόκο αυγού
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της
ζύμης μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μάζα. Πλάθουμε την ζύμη σε στρογγυλό
σχήμα και την αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Στη
συνέχεια ανοίγουμε χοντρό φύλλο, βουτυρώνουμε μια φόρμα τάρτας (διαμέτρου 24
εκ. περίπου) το απλώνουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα
τριμμένα αχλάδια, το ροκφόρ και τα καρύδια και τα απλώνουμε πάνω στο φύλλο της
τάρτας.
Περιχύνουμε με τη κρέμα
γάλακτος και το μέλι που το έχουμε αραιώσει σε λίγο γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου