Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικά

1 κιλό γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2 φλιτζάνια νερό
4 κρόκοι αυγών
½ φλιτζάνι μέλι
½  φλιτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
3 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
150γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
φλούδα ενός λεμονιού
κανέλλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει, ρίχνουμε τη φλούδα λεμονιού και το ρύζι, ανακατεύουμε και το βράζουμε για 15 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους των αυγών τους κτυπάμε με ένα λεπτό σύρμα, προσθέτουμε λίγο γάλα, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε για να μην μας σβολιάσει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μέλι, και τη βανίλια.
Όταν βράσει το ρύζι - πρέπει στην κατσαρόλα μας να έχει μείνει λίγο νερό - ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να πάρει μια βράση,
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και να ανακατευτεί ομοιόμορφα στο ρυζόγαλο.
Αν μας γίνει σφικτό το μείγμα και το θέλουμε πιο ρευστό προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα.
Σερβίρουμε σε μπολάκια το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου