Υλικά
2 κιλά πατάτες
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο,
ψιλοκομμένες
1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 ½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι,
τριμμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 αυγά
πάπρικα
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο
σοτάρουμε το κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, μοσχοκάρυδο, πάπρικα αλάτι και πιπέρι.
Δουλεύουμε συνέχεια τον κιμά με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει και να
γίνει σπυρωτός. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον αφήνουμε να βράσει για
15-20 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τις πατάτες σε
μπόλικο νερό, τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ.
Προσθέτουμε το γάλα τα αυγά κτυπημένα, το κεφαλοτύρι, το βούτυρο, μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος
απλώνουμε το κιμά και από πάνω βάζουμε το μείγμα με τις πατάτες πουρέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου