Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ




Υλικά

1 κοτόπουλο  (1 ½ κιλό)
2 κιλά πατάτες, κυδωνάτες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1  φλιτζάνι ελαιόλαδο
χυμό από 3 λεμόνια
1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη στο τρίφτη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
½ κουτ. γλυκού τζίντζερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού πιπέρι
½ κουτ. σούπας θυμάρι
4-5 κλαράκια φρέσκο σάψιχο
4-5 κλαράκια φρέσκο λεμονοθύμαρο
1 κουτάκι μπύρα

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε 8 κομμάτια.  Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το
πιπέρι καγιέν, το κουρκουμά, το τζίντζερ, το αλάτι και το πιπέρι, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού και τα κτυπάμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε μέσα τις πατάτες λίγες-λίγες, τις ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα τις απλώνουμε στο ταψί του φούρνου. Από το ίδιο μείγμα περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και μετά τα τοποθετούμε πάνω από τις πατάτες.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με την υπόλοιπη σάλτσα του μπολ και τη μπύρα και βάζουμε από πάνω τη τριμμένη ντομάτα και κλαράκια φρέσκου σάψιχου και λεμονοθύμαρου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 1 ½ αφού γυρίσουμε τα κομμάτια κοτόπουλου 2-3 φορές, για να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε στο φαγητό λίγη μπύρα ακόμη για να μην μας καεί.
Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με αβοκάντο με ελαιόλαδο και μπλασάμικο.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου