Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΑΡΟΤΟ



Υλικά

1 κιλό καρότα
800 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
2 βανίλιες
1 φλούδα πορτοκαλιού
2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε, καθαρίζουμε τα καρότα, τα περνάμε στον τρίφτη και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα τριμμένα καρότα με ένα ποτήρι νερό και τα βράζουμε μέχρι να πάρουν 2-3 βράσεις.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και το μέλι, τη φλούδα πορτοκαλιού και τα βράζουμε για 15-20 λεπτά η μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις το σιρόπι δέσει αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και το χυμό του λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου