Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ




Υλικά

½ κιμά κοτόπουλου
250 γραμμάρια λαζάνια σε φύλλα
250 γραμμάρια σπανάκι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
6 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
½ κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
250 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει προσθέτουμε το κιμά κοτόπουλου και τον σοτάρουμε και αυτόν για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας αραιωμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαζάνια σε φύλλα σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. 
Σε νερό που βράζει ρίχνουμε το σπανάκι για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το στύβουμε με τας χέρια να φύγουν τα υγρά του.
Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά κοτόπουλου, το σπανάκι, το τυρί κρέμα, τη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε
μία σειρά φύλλα λαζάνια στη βάση του και απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα του μπολ προσθέτουμε μία άλλη σειρά φύλλα λαζάνια και το υπόλοιπο μείγμα από πάνω. Πασπαλίζουμε με την
τριμμένη παρμεζάνα, βάζουμε άλλη μια σειρά φύλλα λαζάνια και περιχύνουμε με τη κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά και μέχρι να πάρει χρώμα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου