Υλικά
2 φλιτζάνια ζαχαρούχο γάλα
2 φλιτζάνια εβαπορέ γάλα
1-2 κουτ. γλυκού νεσκαφέ
για τη σαντιγί
½ κιλό κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια σε σκόνη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα το υλικά για τη
σαντιγί στο κάδο του μίξερ και τα κτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα. Όταν η κρέμα μας
αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και επιταχύνουμε το κτύπημα.
Όταν η το μείγμα γίνει σφικτό σαν μαρέγκα, ή στέκεται σε ένα κουτάλι ακόμα κι
αν το γυρίσουμε ανάποδα, τότε η σαντιγί είναι έτοιμη. Αφήνουμε το κάδο του
μίξερ με τη σαντιγί να σταθεί στο ψυγείο για μία με δύο ώρες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα
γάλατα το κάδο του μίξερ με τη σαντιγί και τα κτυπάμε και αυτά, μετά ρίχνουμε
το νεσκαφέ αφού πρώτα το έχουμε λιώσει σε λίγο γάλα.
Βάζουμε το παγωτό σε μπολ και
το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει και να σφίξει, για 6-8 ώρες περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου