Υλικά
300
γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100
γραμμάρια γάλα
1
φλιτζάνι ελαιόλαδο
200
γραμμάρια ζάχαρη
4
αυγά
2
βανίλιες
1
κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½
κουτ. γλυκού αλάτι
ξύσμα
από 1 λεμόνι
για
την κρέμα
½
κιλό φρέσκο γάλα
150
γραμμάρια ζάχαρη
1
φακελάκι βανίλια άνθος αραβοσίτου
1
αυγό (μόνο τον κρόκο)
4
βανίλιες
ξύσμα
από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε
ένα μπολ με λίγο γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το άνθος αραβόσιτου, τις βανίλιες,
ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθούν καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρόκο
αυγού.
Σε
μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις αρχίζει να βράζει,
ρίχνουμε την κρέμα από το μπολ και ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσει, το
αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να πήξει και το αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε
ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες, το γάλα και τα
κτυπάμε πολύ καλά με ένα μίξερ χειρός για 10 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεικιν πάουντερ και τα
κτυπάμε ελαφρά μέχρι να μας δώσουν ένα ομοιόμορφο χυλό.
Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε ένα ταψί (Νο 32) ρίχνουμε τη μέσα τη μισή ζύμη μετά τη κρέμα
και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 30 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει αρκετά αν
θέλουμε το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου