Υλικά
6 αχλάδια
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2-3 καρφάκια γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλα
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το
νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι, τα γαρίφαλα και τη κανέλα σε μέτρια φωτιά να βράσουν.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη
φλούδα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό τμήμα που
ενώνει το κοτσάνι με τα κουκούτσια.
Βάζουμε τα αχλάδια στη
κατσαρόλα με το σιρόπι και τα σιγοβράζουμε για 12 - 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
αλλά να μην παραβράσουν και λιώσουν. Αν δεν σκεπάζονται καλά στη κατσαρόλα με
το σιρόπι, τα γυρίζουμε 1 - 2 φορές κατά τη διάρκεια του βρασίματος για να
βράσουν ομοιόμορφα.
Τα αποσύρουμε από τη φωτιά,
τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου