Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ




Υλικά

½ κιλό φύλλο κανταΐφι
¼ βούτυρο λιωμένο
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ κιλό ψίχα φιστίκια Αιγίνης, τριμμένα
3 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
½ κουτ. γλυκού κανέλα
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

για το σιρόπι
5 φλιτζάνια ζάχαρη
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλας
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Ανοίγουμε με το φύλλο κανταΐφι, χωρίζουμε τις ίνες και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε ελαφρά με τα δάκτυλα μας τις ίνες να πάει παντού το βούτυρο.
Χωρίζουμε το κανταΐφι στη μέση και απλώνουμε το μισό σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί (26 εκ. περίπου).
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φιστίκια με τη ζάχαρη, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη φρυγανιά, τα απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά περίπου η μέχρι να ροδίσει από πάνω.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 8 - 10 λεπτά. Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι το κανταΐφι αφού πρώτα το έχουμε αφήσει να κρυώσει.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου