Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ




Υλικά

½ κιλό πέννες
2-3 χωριάτικα λουκάνικα, σε φέτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2-3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
2 κόκκινες πιπεριές, σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
θυμάρι
βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες    al dente σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Σε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο  προσθέτουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να βράσουν για 3-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα λουκάνικα.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο ακόμη. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε μέσα τις πένες.
Βάζουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου