Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΣΑΓΚΡΙΑ




Υλικά

2 λίτρα κόκκινο ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι κονιάκ (προαιρετικά)
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
χυμό ½  λεμoνιoύ
2 ξυλάκια κανέλας
1 μήλο
1 αχλάδι
1 πορτοκάλι
1 μανταρίνι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κυβάκια με τη φλούδα τους.
Σε μια κανάτα η ένα βάζο με φαρδύ στόμιο βάζουμε όλα τα υλικά και ανακινούμε καλά.
Αφήνουμε τη κανάτα η το βάζο σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερες από 12 ώρες ανακινώντας καλά κατά διαστήματα.
Αν τη σαγκρία τη φτιάχνουμε καλοκαίρι την βάζουμε στο ψυγείο. Την σερβίρουμε παγωμένη.

Εάν χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σαγκρία του εμπορίου προσθέτουμε μόνον τα φρούτα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου