Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ




Υλικά

1 κιλό κιμά γαλοπούλας
2 κρεμμύδια, τριμμένα
1 κολοκύθι, τριμμένο
1 καρότο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3-4 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουλιασμένο
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
κάρυ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε καλά βρέχοντας συχνά τις παλάμες μας με νερό για να γίνει ένα όσο το δυνατόν πιο ομοιογενές μείγμα. Αν θέλουμε ζυμώνουμε το μείγμα, βρέχοντας τα χέρια μας με μπύρα ή σόδα, αντί νερό. Έτσι, τα μπιφτέκια θα γίνουν πιο αφράτα. Σκεπάζουμε το μπολ με το μείγμα με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε τα μπιφτέκια κατά προτίμηση σε αντικολλητικό τηγάνι γκριλ η γκριλιέρα για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.

Μπορούμε να ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου