Υλικά
1 ½ -2 κιλά κατσικάκι,
κομμένο σε μερίδες
6-7 αγκινάρες
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια,
ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
χυμό από 3 λεμόνια
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες
αφαιρώντας τα σκληρά εξωτερικά φύλλα τους και στη συνέχεια αφαιρούμε από τις
καρδιές το χνούδι και τις βάζουμε σε λεκάνη με νερό και το χυμό ενός λεμονιού
για να μην μαυρίσουν.
Πλένουμε και στεγνώνουμε το
κρέας και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε
και το κρέας μαζί με τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι
ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό μας για 1 ώρα περίπου.
Προσθέτουμε τις αγκινάρες κι
άλλο ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 40-45 λεπτά ακόμη.
Αφαιρούμε το ζουμί από το
φαγητό το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και
ανακατεύουμε να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά
με το χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζουμί στο μπολ και στη
συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στη κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζουμί και ανακατεύουμε
το αυγολέμονο μέχρι να δέσει.
Περιχύνουμε με το αυγολέμονο
το κρέας, ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου