Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι
10 μπέικον, ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ξύδι
μπαλσάμικο
½ φλιτζάνι αλεύρι
θυμάρι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 κουτ. σούπας μαϊντανό
ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το συκώτι,
αφαιρούμε τη πέτσα του, το πλένουμε, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί και
το κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
με το βούτυρο βάζουμε τις φέτες συκωτιού, ελαφρά αλευρωμένες και τις
τηγανίζουμε και από τις δυο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί.
Αφαιρούμε το συκώτι από το
τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό.
Στο ίδιο τηγάνι, σε χαμηλή
φωτιά, σοτάρουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν
χρώμα.
Προσθέτουμε το ξύδι
μπαλσάμικου, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι
να καραμελώσουν.
Σερβίρουμε τις φέτες συκωτιού
στα πιάτα μα τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το μπέικον από πάνω και γαρνίρουμε με
το μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με τηγανιτές
πατάτες και σαλάτα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου