Κυριακή 25 Μαΐου 2014

ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ


Υλικά

½ κιλό φράουλες
4 κουτ. γλυκού χυμό πορτοκαλιού
2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
φράουλες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες τις αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Στη συνέχεια κτυπάμε στο μπλέντερ τις φράουλες και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού.
Κτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη άχνη με τη κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρουμε μια αφράτη σαντιγί.
Ανακατεύουμε τις φράουλες με τη σαντιγί τα βάζουμε σε μια παγωτιέρα η σε ένα μπολ και τα βάζουμε στη κατάψυξη.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη λίγη ώρα πριν το σερβίρουμε για να μαλακώσει και το γαρνίρουμε με φράουλες.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου