Υλικά
1 γιαούρτι (250 γραμμάρια)
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 αυγά
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
πάουντερ
2 βανίλιες σε σκόνη
βούτυρο για το βουτύρωμα της
φόρμας
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το
γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μπέικιν
πάουντερ και σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας κοφτά με το σύρμα καλά για να μη
μας σβολιάσει η ζύμη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και
πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο και στους 170 βαθμούς για 40 έως 45 λεπτά, ελέγχοντας με ένα μυτερό
μαχαίρι, αν είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να κρυώσει για 15
λεπτά περίπου και το ξεφορμάρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου