Υλικά
100 γραμμάρια καρύδια
100 γραμμάρια αμύγδαλα
100 γραμμάρια φουντούκια
150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
60 γραμμάρια μέλι
150 γραμμάρια σοκολάτα
κουβερτούρα
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς
στη λαμαρίνα του φούρνου και τους ζεσταίνουμε.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και τα αφήνουμε να λιώσουν και στη συνέχεια
προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε. Τα απλώνουμε σε μια
λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν τα κτυπάμε ελαφρά στο
μούλτι.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη
κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσει την αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα
και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα
ομοιόμορφο μείγμα.
Την χρησιμοποιούμε για γέμιση
σε κρέπες σε κρουασάν αλλά και να συνοδεύσουμε το πρωινό μας.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου