Υλικά
2
φλιτζάνια φρέσκο γάλα
200
γραμμάρια γιαούρτι πλήρες (3 κεσεδάκια)
½
φλιτζάνι νερό
½
φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1
φλιτζάνι μέλι
1
φλιτζάνι φιστίκια Aιγίνης
Εκτέλεση
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση,
προσθέτουμε το μέλι. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το γάλα. Τα αφήνουμε και τα
δύο να κρυώσουν
Σε
ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα και ανακατεύουμε με
σύρμα για να διαλυθεί. Προσθέτουμε και το κρύο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει πήζει και στη
συνέχεια το βγάζουμε από τη κατάψυξη και το κτυπάμε ξανά με μίξερ χειρός να
αφρατέψει.
Ξαναβάζουμε
το μείγμα στη κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, για
να αφρατέψει καλά.
Σερβίρουμε
και γαρνίρουμε με τα φιστίκια από πάνω.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου