Υλικά
1 ½ κιλό ψαρονέφρι
1 κιλό πατάτες
10-12 δαμάσκηνα
10-12 φέτες μπέικον
4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κονιάκ
½ φλιτζάνι χυμό ανανά
1 κουτ. σούπας κρέμα
μπαλσάμικου
χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε κάθε ψαρονέφρι σε 3-4
κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το χυμό ανανά και λεμονιού,
το κονιάκ, το ελαιόλαδο το θυμάρι αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε
τα κομμάτια από το ψαρονέφρι στο ψυγείο να μαριναριστούν για 4-6 ώρες.
Όταν μαριναριστούν αφαιρούμε
το κρέας από τη μαρινάδα, ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε μια γάστρα το
κρέας και τις πατάτες με τη μαρινάδα από πάνω και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα
τυλιγμένα το καθένα με μια φέτα μπέικον καρφωμένο με μια οδοντογλυφίδα η με ένα
κλαράκι δεντρολίβανου.
Απλώνουμε τα δαμάσκηνα με το
μπέικον στη γάστρα, πάνω από το ψαρονέφρι και τις πατάτες.
Σκεπάζουμε το φαγητό με το
καπάκι της γάστρας η με ένα αλουμινόχαρτο και τη βάζουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα αφαιρούμε το καπάκι η το αλουμινόχαρτο και
ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου