Τρίτη 27 Μαΐου 2014

ΤΑΡΤΑ BANOFFEE



Υλικά

½ φλιτζάνι βούτυρο, λειωμένο
½ κιλό (2 πακέτα) μπισκότα Digestive, τριμμένα
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3-4 μπανάνες, σε λεπτές φέτες
3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
σκόνη κακάο η τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το λειωμένο βούτυρο, και τα απλώνουμε σε μια ταρτιέρα η σε μια φόρμα με ελατήριο διαμέτρου 20εκ. Πατάμε τα μπισκότα με ένα κουτάλι, για να απλωθούν και να καλύψουν τον πάτο και λίγο από τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Βάζουμε τη ταρτιέρα με τα μπισκότα στο ψυγείο να παγώσει για 15 λεπτά.
Βάζουμε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα (χωρίς να τα ανοίξουμε) σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 ώρες. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος συμπληρώνουμε με νερό ώστε τα κουτιά του γάλακτος να είναι πάντα σκεπασμένα. Μπορουμε να τα βράσουμε και σε χύτρα ταχύτητος για 1-1/2 ώρα περίπου.
Βγάζουμε με προσοχή τις κονσέρβες με το γάλα από τη κατσαρόλα για να μη καείτε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις στρώνουμε πάνω από στα μπισκότα.
Ανοίγουμε τις κονσέρβες με το ζαχαρούχο γάλα, που έχει καραμελώσει και το απλώνουμε τη με μια σπάτουλα πάνω στις μπανάνες. Ξαναβάζουμε τη ταρτιέρα στο ψυγείο για ½ ώρα.
Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε μια αφράτη σαντιγί και την απλώνουμε πάνω στη καραμέλα.
Πασπαλίζουμε τη τάρτα με σκόνη κακάο η τριμμένη σοκολάτα η με φουντούκια πραλίνα.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη καραμέλα γάλακτος Bonne Maman που θα βρούμε στα super market για πιο εύκολα.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου