Υλικά
300
γραμμάρια σοκολάτα (60% κακάο)
4
αυγά
100
γραμμάρια ζάχαρη
100
γραμμάρια λικέρ Kahlua
400
γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200
γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ
3-4
κουτ. σούπας σοκολάτα, τριμμένη για γαρνίρισμα
Υλικά
Σπάμε
σε κομμάτια την σοκολάτα και την βάζουμε σε μπαιν μαρί να λιώσει. Στη συνέχεια
κτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
και
μετά κτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε
το λικέρ καφέ και μετά λίγη - λίγη την λιωμένη σοκολάτα, χτυπώντας ξανά το
μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα για
να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Στρώνουμε
ένα πυρέξ με μια λαδόκολλα στο πάτο και στα πλαινά και ρίχνουμε μερικές κουταλιές
από το μείγμα, μέχρι να σκεπαστεί καλά η επιφάνεια. Στρώνουμε από πάνω μπισκότα, ρίχνουμε και άλλη
σοκολάτα, ξανά μπισκότα και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσουν τα
υλικά.
Σκεπάζουμε
το πυρέξ με μια πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 8-10 ώρες. Όταν
βγάλουμε το πυρέξ από το ψυγείο το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και
γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου