Υλικά
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ φλιτζάνι αμύγδαλα,
καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
2 κουτ. γλυκού κανέλα
για το σιρόπι
3 φλιτζάνια φρέσκο χυμό
πορτοκάλι
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη
ζάχαρη και το μέλι μαζί με το νερό, τον χυμό και τη φλούδα πορτοκαλιού και το ξυλάκι κανέλας και τα βράζουμε
για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη κανέλλα και τη φλούδα πορτοκαλιού
και διατηρούμε το σιρόπι ζεστό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα
βάζουμε το καλαμποκέλαιο να κάψει, προσθέτουμε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο,
ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην μας
καεί.
Μόλις το σιμιγδάλι πάρει ένα
σκούρο χρώμα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη κανέλα, το ξύσμα
πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το καυτό σιρόπι στο
σιμιγδάλι με προσοχή, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, και ανακατεύουμε
συνέχεια για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι και να
ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αποσύρουμε από τη φωτιά,
σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να ηρεμήσει για 10
λεπτά.
Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα,
τον αφήνουμε για 10-15 λεπτά, τον ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα, τον πασπαλίζουμε
με κανέλλα και σερβίρουμε.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου