Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ




Υλικά

½ κιλό κιμά ανάμεικτο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κρεμμύδι, στο τρίφτη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 αυγά
3 φέτες ψωμί μουσκεμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

για τη σάλτσα ντομάτας
5-6 ντομάτες στο τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
μπαχάρι
κανέλα
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά μέχρι να ενωθούν καλά.
Πλάθουμε το κιμά σε σουτζουκάκια και τα βάζουμε σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε με το ελαιόλαδο ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν έως ότου νερά εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Περιχύνουμε τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα και τα ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.
Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι η πουρέ πατάτας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου