Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΛΙΚΕΡ ΡΑΚΗΣ



Υλικά

1 λίτρο ρακί
1 φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
2 ξυλάκια κανέλας
1 αστεροειδή γλυκάνισο
4-5 γαρίφαλα
2-3 σπόρους κάρδαμο
φλούδα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ρακή σε ένα γυάλινο βάζο η ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, τα γαρίφαλα, τις φλούδες πορτοκαλιού και το μέλι. Κλείνουμε με το καπάκι, το φυλάσσουμε το βάζο η τη φιάλη σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2 μήνες περίπου. Στο διάστημα αυτό ανακινούμε το βάζο η το μπουκάλι 6-8 φορές ώστε να διαλυθεί το μέλι. Όταν ένα έτοιμο αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκάλι και τα μπαχαρικά και το μεταφέρουμε σε μπουκάλια.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου