Υλικά
1
λίτρο ρακί
1
φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο
1
φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1
½ φλιτζάνι νερό
2
ξυλάκια κανέλας
1
αστεροειδή γλυκάνισο
4-5
γαρίφαλα
2-3
σπόρους κάρδαμο
φλούδα
από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζουμε
τη ρακή σε ένα γυάλινο βάζο η ένα μπουκάλι με φαρδύ στόμιο. Ρίχνουμε μέσα την
κανέλα, τα γαρίφαλα, τις φλούδες πορτοκαλιού και το μέλι. Κλείνουμε με το
καπάκι, το φυλάσσουμε το βάζο η τη φιάλη σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 2
μήνες περίπου. Στο διάστημα αυτό ανακινούμε το βάζο η το μπουκάλι 6-8 φορές ώστε
να διαλυθεί το μέλι. Όταν ένα έτοιμο αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκάλι και τα
μπαχαρικά και το μεταφέρουμε σε μπουκάλια.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου