Υλικά
4
φύλλα κρούστας η Βηρυτού
½
φλιτζάνι βούτυρο
2
φλιτζάνια αμύγδαλα, χοντροκοπανισμένα
2
φλιτζάνια καρύδια, χοντροκοπανισμένα
½
φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2
κουτ. γλυκού κανέλα, τριμμένη
1
κουτ. γλυκού γαρίφαλο, τριμμένο
για
το σιρόπι
2
φλιτζάνια ζάχαρη
½
φλιτζάνι μέλι
1
½ φλιτζάνι νερό
τους
σπόρους από 2 βανίλιες
1
ξυλάκι κανέλα
χυμό
από ½ λεμόνι
Εκτέλεση
Σε
μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο
πυρέξ, απλώνουμε τα φύλλα και τα μαζεύουμε σε πτυχές. Ραντίζουμε ομοιόμορφα τα
φύλλα με το βούτυρο.
Σε
ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τη ζάχαρη, τη κανέλα και το
γαρίφαλο.
Απλώνουμε
το μείγμα ανάμεσα στις πτυχές και επάνω στα φύλλα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου.
Σε
μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 8-10 λεπτά
αφότου πάρουν βράση.
Μόλις
βγάλουμε το γλυκό ζεστό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι και το
αφήνουμε λίγη ώρα έως ότου απορροφηθεί τελείως.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου