Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

ΣΑΛΤΣΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ




Υλικά

250 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα
150 γραμμάρια ανανά φρέσκο ή κονσέρβας
4 κουτ. σούπας ξύδι
3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουτ. σούπας μέλι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα για 10-15 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της σάλτσας και αν το μείγμα μας βγει πολύ πηκτό προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το χυμό του ανανά.
Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις των υλικών της σάλτσας.
Συνοδεύουμε τηγανιτά κρέατα και πουλερικά.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου