Υλικά
250 γραμμάρια ξερά δαμάσκηνα
150 γραμμάρια ανανά φρέσκο ή κονσέρβας
4 κουτ. σούπας ξύδι
3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
3 κουτ. σούπας μέλι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ με αλατισμένο
νερό μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα για 10-15 λεπτά και μετά τα στραγγίζουμε.
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα
τα υλικά της σάλτσας και αν το μείγμα μας βγει πολύ πηκτό προσθέτουμε 1-2
κουταλιές από το χυμό του ανανά.
Βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή
φωτιά για 5-6 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις των υλικών της σάλτσας.
Συνοδεύουμε τηγανιτά κρέατα
και πουλερικά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου