Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΜΠΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ




Υλικά

½ φύλλα κρούστας
½ κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρασί ξηρό
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
μουστάρδα σε σκόνη
κάρυ
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με μια κουταλιά βούτυρο ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το κιμά ανακατεύουμε και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μαϊντανό, τα μπαχαρικά και λίγο ζεστό νερό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, για 30 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε τον κιμά από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας σε πάγκο εργασίας τα κόβουμε σταυρωτά σε 4 κομμάτια το καθένα. Βουτυρώνουμε κάθε κομμάτι φύλλο με ένα πινέλο και βάζουμε στην άκρη του στην άκρη του μια κουταλιά κιμά κοτόπουλου, γυρίζουμε τα πλάγια του φύλλου προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση. Απλώνουμε τα μπουρεκάκια σε ταψί του φούρνου που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου