Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

ΤΡΑΓΙΟ ΒΡΑΣΤΟ ΣΟΥΠΑ




Υλικά

1 ½ κιλό τράγιο κομμένο σε κομμάτια
3 κρεμμύδια
4 πατάτες
4 καρότα
1 ματσάκι σέλινο
1 ντομάτα
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτάλι σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτάλι σούπας μπαχαρικά (μπαχάρι, γαρίφαλα, κάρδαμο)
2 φυλλαράκια δάφνη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λεμόνι για το σερβίρισμα
           
Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, το αλατίζουμε και όταν αρχίσει να κοχλάζει το ξαφρίζουμε.
Ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα μπαχαρικά, ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και αφήνετε το κρέας να βράσει περίπου για 2-2 ½ ώρες.
Όταν έχει μαλακώσει αρκετά το βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
Σουρώνουμε το ζωμό, το ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, τις πατάτες κομμένες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, το σέλινο, τη ντομάτα, το σκόρδο, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 30-45 λεπτά.
Όταν τα λαχανικά μας γίνουν, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το κρέας και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν περίπου για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.
Σερβίρετε στα πιάτα κρέας με τα λαχανικά, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λεμόνι.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. δεν μαγειρευε καταπληκτικα
    εσυ εισαι χοντρος και κοιλιοδουλος
    και οτι σκατα σου φτιαξουνε τα τρως
    γιατι συνεχως εισαι πεινασμενος
    ακομη και μερικα λεπτα
    μετα απο το φαγητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή