Υλικά
300
γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
500
γραμμάρια μασκαρπόνε
150
γραμμάρια άχνη ζάχαρη
250
γραμμάρια γάλα
4
αυγά
2
κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
3
κουτ. σούπας κονιάκ
3
κουτ. σούπας κακάο
Εκτέλεση
Σε
μεταλλικό μπολ ρίχνουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη -αφού τους έχουμε πρώτα
ξεχωρίσει από τα ασπράδια- και βάζουμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι
να κάψει το μείγμα. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά για να κρυώσει και στη
συνέχεια ρίχνουμε το μασκαρπόνε και το ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν τα
υλικά.
Κτυπάμε
τα ασπράδια μέχρι να πάρουμε μια σφικτή μαρέγκα και την προσθέτουμε λίγη-λίγη
στο μείγμα με τα αυγά τη ζάχαρη και το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σε
μια κατσαρόλα βράζουμε για το γάλα με το καφέ και το κονιάκ και μόλις πάρει
βράσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βουτάμε
στιγμιαία τα μπισκότα σαβαγιάρ στο μείγμα με το γάλα και τα στρώνουμε σε πυρέξ
ή σε μια τετράγωνη φόρμα με έλασμα.
Απλώνουμε
από πάνω τη μισή κρέμα, προσθέτουμε μια στρώση από τα μπισκότα και στρώνουμε
την υπόλοιπη κρέμα από πάνω. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να πήξει για 5-6 ώρες.
Σερβίρουμε,
πασπαλίζοντας την επιφάνεια με κακάο.
Το
κλασικό τιραμισού σερβίρεται κομμένο σε κομμάτια, μια εναλλακτική πρόταση θα
ήταν να τοποθετήσουμε το γλυκό μέσα σε ποτήρια και να το σερβίρουμε σε αυτά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου