Σάββατο 24 Μαΐου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ


Υλικά

300 γραμμάρια ανάμεικτα λαχανικά, ψιλοκομμένα
(αρακάς, φασολάκια, καλαμπόκι, καρότα)
6 αυγά
200 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα λαχανικά για 5-7 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Κτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι  και το μπείκιν πάουντερ ανακατεύοντας με σπάτουλα με φορά από κάτω προς τα πάνω. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα λαχανικά και τα ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου