Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ




Υλικά

1 πακέτο κανελόνια
1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο
2 φλιτζάνια ανθότυρο, τριμμένο
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα παρμεζάνα, τριμμένη
½ φλιτζάνι κεφαλοτύρι
12 φέτες ζαμπόν η μπέικον, ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 ντομάτες, στο τρίφτη
χυμό από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι, παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με καυτό νερό ζεματάμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το ανθότυρο, τη κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι το ζαμπόν η το μπέικον, τα αυγά, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για λίγο τις ντομάτες, το βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό.
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε σε σειρά τα κανελόνια και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τη κρέμα γάλακτος και τη τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου