Υλικά
200 γραμμάρια κουβερτούρα
ψιλοκομμένη
400 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
2 βανίλιες
1 κουτ. σούπας κονιάκ
(προαιρετικά)
50 γραμμάρια τρίμμα σοκολάτας,
(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κουβερτούρα,
το ζαχαρούχο γάλα, το κονιάκ και τις βανίλιες σε μπεν μαρί και τα αφήνουμε να
λιώσουν ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
Κτυπάμε τη κρέμα γάλακτος
μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη μορφή.
Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από τη
κτυπημένη κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά, να διαλυθεί και
στη συνέχεια προσθέτουμε και την
υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε
απαλά το μείγμα, να ομογενοποιηθεί. Τέλος
προσθέτουμε το τρίμμα σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
Βάζουμε το μείγμα σε μπολ και
το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει και να σφίξει, για 6-8 ώρες περίπου.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου