Υλικά
2½ φλιτζάνια αλεύρι που
φουσκώνει μόνο του
2 κουτ σούπας βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
½ κουτ. γλυκού ρίγανη η
θυμάρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
για τη γέμιση
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
¼ μανιτάρια, σε φέτες
4-5 κουτ. σούπας κρέμα
γάλακτος
6 φέτες ζαμπόν
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα
1 φλιτζάνι ενταμ
4-5 κουτ. σούπας κρέμα
γάλακτος
σάλτσα ντομάτας (προαιρετικά)
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το
αλεύρι, κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και
ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη ρίγανη η το θυμάρι, το βούτυρο λιωμένο και
λίγο-λίγο το χλιαρό νερό η όσο πάρει και ανακατεύουμε καλά. Ζυμώνουμε μέχρι να
πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια η στα τοιχώματα του
μπολ.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια
ανοίγουμε με το πλάστη τη ζύμη σε χοντρό, μακρόστενο φύλλο (30-40 εκατοστά).
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
με ελάχιστο βούτυρο σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα
μανιτάρια και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν.
Αλείφουμε το φύλλο με λίγο
ελαιόλαδο μετά απλώνουμε τη ντομάτα, τις φέτες ζαμπόν, τα τυριά, τα μανιτάρια
με τα κρεμμύδια, πιπέρι και την κρέμα γάλακτος. Το τυλίγουμε σε ρόλο, το
βάζουμε για λίγο στη κατάψυξη να σφίξει και στη συνέχεια το κόβουμε σε φέτες πάχους
2-3 εκατοστά περίπου. Απλώνουμε τα κομμάτια σε μια λαμαρίνα που έχουμε καλύψει
πριν με μια με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου