Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

KΕΙΚ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ


Υλικά

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γραμμάρια βούτυρο
160 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
2 κουτ.  γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
½  φλιτζάνι άχνη ζάχαρη, για το γαρνίρισμα
1 κουτ. γλυκού κανέλα, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα ώστε να πάρουμε ένα κρεμώδες μείγμα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά  στο παραπάνω μείγμα, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίχνουμε το μισή ποσότητα του μείγματος σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ με έλασμα, απλώνουμε τη μαρμελάδα στην επιφάνεια με σπάτουλα και στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και το απλώνουμε για  να καλύψουμε τη μαρμελάδα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Όταν κρυώσει σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη άχνη ζάχαρη με τη κανέλλα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κέικ.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου