Υλικά
½ κιλό πένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 μέτρια κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 κουτ. σούπας βασιλικό,
ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό,
ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι γραβιέρα
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και
τα κόβουμε κατά μήκος και μετά σε μισοφέγγαρα σε πάχος 2 εκ. περίπου.
Σε μια κατσαρόλα με
αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή
φωτιά με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον μέχρι να
μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε μερικές
φορές μέχρι να μαλακώσουν και αυτά και να πάρουν χρώμα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη
φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τη
γραβιέρα, τα μυρωδικά, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
Σουρώνουμε τις πένες και τις
ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου