Υλικά
½ κιλό μακαρόνια χοντρά
1 κουνέλι, 1 ½ -2 κιλά
4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι ξύδι
5 γαρίφαλα
½ φλιτζάνι κρασί
1 φλιτζάνι λάδι
4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε το κουνέλι, το κόβετε
σε μερίδες, το βάζετε σε μια λεκάνη, ρίχνετε λίγο νερό, το ξύδι και το αφήνετε
για 2 ώρες. Το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα
κομμάτια του κουνελιού με το λάδι, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνετε τα κρεμμύδια,
ανακατεύετε να σοταριστούν, προσθέτετε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και αφήνετε να
βράσουν. Ρίχνετε το κρασί και αφού πάρουν μια βράση, προσθέτετε τις ντομάτες
τριμμένες, τα γαρίφαλα, λίγο χλιαρό νερό και σιγοβράζετε το φαγητό, μέχρι να
μείνει με τη σάλτσα.
Βράζετε τα μακαρόνια σε
κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε. Βγάζετε τις μερίδες του
κουνελιού κ
Αι τις τοποθετείτε σε
πιατέλα.
Ρίχνετε τα μακαρόνια στη
κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύετε. Τα σερβίρετε ζεστά.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΙΤΑ
– ΥΨΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου